Vjerujemo da je vrlo važno ne samo podijeliti svoje vještine i znanje s našim komercijalnim partnerima - pekarama, supermarketima i ugostiteljima koje podržavamo sastojcima i sirovinama, već i pomoći siromašnim zajednicama u zemljama u kojima poslujemo. Biti pouzdan lokalni partner dio je naše međunarodne poslovne filozofije koju smo pokazali otvaranjem pekarskih škola u Indiji, Brazilu, Meksiku i Južnoj Africi.
Kao i u mnogim drugim zemljama u razvoju, ukusi potrošača u zemljama u razvoju postaje sve zapadniji sa sve većom potražnjom za gotovim proizvodima poput kolača, peciva i čokolada. Supermarketi, pekare i slastičarnice, kao i hoteli i brodovi za krstarenja, svi žele povećati asortiman proizvoda koje nude, ali mnogi od njih pate od značajnog nedostatka kvalificirane radne snage.
Odlučni naučiti mlade ljude vještinama potrebnim za rad u pekarstvu, slastičarstvu i čokolatijerstvu, Zaklada Bakery School uložila je u pekarske škole u Brazilu, Indiji, Meksiku i Južnoj Africi. Tečajevi su osmišljeni kako bi učenike odveli izvan osnovnog obrazovanja i pružili im praktičnu obuku potrebnu za pristojan život. Program također uključuje razdoblje prakse u raznim tvrtkama tijekom kojih su studenti plaćeni. Također se obvezujemo zaposliti učenike koji završe škole ili ih smjestiti kod jednog od naših partnera.
Na temelju dokazanog uspjeha projekata u Indiji, Brazilu, Meksiku i Južnoj Africi, planiramo proširiti program tako da još više mladih iz zemalja u razvoju svoju strast prema pekarstvu, slasticama i čokoladi može pretvoriti u nagrađujući način života.