Način na koji je hrana proizvedena utječe na zdravlje ljudi kao i na naš planet. Zato je heatlh & well being od samog početka u središtu Puratosovih istraživačkih i razvojnih aktivnosti. Cilj nam je pružiti nutritivno cjelovite proizvode, bez kompromisa u pogledu okusa, teksture, kvalitete ili sigurnosti.
Uz znanost na našoj strani, kontinuirano poboljšavamo naš asortiman proizvoda kako bismo konzumirali što zdraviju hranu. Povećavamo prisutnost sastojaka poput voća, vlakana i cjelovitih žitarica u našim proizvodima. Također nastojimo smanjiti prisutnost sastojaka poput soli, određenih masti i šećera.
Osim toga, naš vlastiti istraživački program Taste Tomorrow omogućuje nam dubinski uvid u globalno i lokalno ponašanje potrošača, stavove i izbore. Imajući to na umu, nudimo pravi asortiman proizvoda koji pokriva potrebe potrošača za transparentnošću ili alternativama na biljnoj bazi.
Povećavamo količinu žitarica i sjemenki u našim proizvodima. Osim toga, promičemo upotrebu cjelovitih žitarica ne bi li potaknuli konzumaciju pekarskih proizvoda koji sadrže visoku razinu žitarica i sjemenki. Na taj način pomažemo potrošačima diljem svijeta da postignu preporučeni dnevni unos vlakana.
Puratos pomaže smanjiti potrošnju šećera kroz svoj kompletan asortiman slastičarskih i čokoladnih proizvoda sa smanjenim udjelom šećera. Osim toga, prerađujemo postojeće recepture s ciljem smanjenja sadržaja šećera. Bilo kakvo uklanjanje, smanjenje i/ili zamjena šećera ne smije ugroziti ni okus ni teksturu proizvoda.
Kad god je moguće, povećavamo sadržaj voća u punilima ili sadržaj voćnog punila u konačnoj primjeni.
Cilj nam je ukloniti ili smanjiti masnoće, posebno niske nutritivne kvalitete, ili ih zamijeniti mastima dobre nutritivne kvalitete. Također se fokusiramo na uklanjanje transmasnih kiselina i njihovu zamjenu zdravijim izvorima masti.
Nudimo rješenja za smanjenje količine soli u pečenim proizvodima kako bismo pomogli potrošačima da se pridržavaju norme od 5g soli dnevno kao dio preporuke Svjetske zdravstvene organizacije.
Sve više i više potrošača želi smanjiti sastojke koji se smatraju nepoželjnim kao što su aditivi, umjetne boje i okusi. Puratos nudi čiste i čišće alternative kako bi na vašim etiketama imali što manje E-brojeva te kraći, jasniji i čišći popis sastojaka gotovih proizvoda.
Kako bi odgovorili na sve veću potražnju za prirodnijim proizvodima, Puratos nudi, kada god je to moguće, organsku alternativu bez kompromisa u pogledu okusa, teksture i cjelokupne funkcionalnosti.
Budući da sve veći broj ljudi izbjegava gluten u svojoj prehrani, Puratos nudi, kada god je to moguće, nutritivno uravnotežene alternative koje ne sadrže gluten, bez kompromisa u pogledu okusa i teksture.
Doprinosimo boljem planetu nudeći alternative na biljnoj bazi s okusom, teksturom i funkcionalnošću što je moguće bliže originalnom sastojku.
Veza između zdravog probavnog sustava i cjelokupnog zdravlja dobro je uspostavljena u svijesti potrošača. Zdrav probavni sustav pozitivno utječe i na fizičko i mentalno zdravlje. Svi pekarski proizvodi iz Puratos asortimana Happy Gut sadrže spojeve koji promiču zdravlje probavnog sustava, kao što su specifične vrste vlakana.